Делегација СНСД-а у Кини: Одлични односи са Комунистичком партијом

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Делегација СНСД-а коју чине потпредсједник Марко Видаковић и члан Предсједништва Данијел Драгичевић, једина је партија из региона која је учествовала на Ваншу форуму у организацији Централног комитета Комунистичке партије Кине и Универзитета Ренмин, једног од три највећа универзитета у Кини, саопштено је из ове странке.

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић се у оквиру главног програма обратио учесницима овог Форума и нагласио да су односи између СНСД-а и Комунистичке партије Кине одлични, али и нагласио значај присуства Кине у Српској.

Склоност Кине да, иако је велика, слуша, пита и уважава мање и што је још битније, не понаша се према њима као да су мањи је фасцинантна и, сигуран сам, значајно доприноси стварању амбијента за још већим кинеским присуством широм свијета, па и у Републици Српској - рекао је Видаковић обраћајући се учесницима Форума.

Он је овом нагласио и да су резултати сарадње Српске и Кине конкретни, а да су доказ томе бројни инфраструктурни пројекти, како они који се већ реализују, тако и они који ће ускоро почети са реализацијом.

Делегација СНСД-а борави у посјети Кини на позив Комунистичке партије Кине и раније су присуствовали конференцији "Дијалог Комунистичке партије Кине са политичким партијама свијета" коју је отворио кинески предсједник Си Ђинпин, а која је окончана прихватањем Пекиншке иницијативе.