Влада Српске испунила све обавезе из Реформске агенде

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је вечерас да је Влада Српске испунила све обавезе из Реформске агенде и Писма намјере, док остали нивои власти у БиХ то нису урадили.

"У БиХ увијек постоји искривљена слика, па тако о Европи и реформама увијек причају они који блокирају реформе, а они који не причају о томе превише углавном обаве све реформске захвате. Ми смо тако и радили", рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је навела да ће сутра заједно са предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем и предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем разговарати у Сарајеву са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом о томе докле се дошло у испуњавању Реформске агенде.

"Не очекујем ништа посебно од сутрашњег састанка. Биће то размјена мишљења", рекла је Цвијановићева.

Иако постоји тренд да се шаљу позитивне слике о региону, Цвијановићева каже да је забринута оним што се дешава на западном Балкану.

"Никада нисмо имали више иницијатива за добросусједске односе и добру сарадњу, а да је било више нереда. Може се видјети колико је процеса тренутно отворено на западном Балкану и уопште не знамо како ће они бити затворени и ријешени. Добре иницијативе и слање добрих порука је евидентно. Видјећемо да ли ће то уродити плодом. Надам се да хоће", рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да су Влада Републике Српске и све друге институције Српске става да треба постићи стабилност, да неке теме треба неутралисати и окренути се стварним темама.

"Међутим, у околностима гдје увијек имате оне који су паликуће не знате никад како ће се то завршити", рекла је Цвијановићева.