Соколац: Предсједница уручила кључеве 17 станова за кориснике колективних центара

26.02.2019 Актуелно

 

Захваљујући Цвијановићевој, Бјелица је рекао да је у новоизграђеној згради у насељу Соколачке њиве кључеве добило 12 породица из прихватног/алтернативног смјештаја Мајдани и пет породица које су до сада живјеле у неусловним просторијама у привременим објектима у Немањиној улици.

Он је додао да међу станарима новоизграђеног објекта има и породица погинулих бораца.

– Пројекат је вриједан око 700.000 КМ, од чега је 90 одсто средстава обезбиједила Влада Српске путем Министарства за избјегла и расељена лица које је тада функционисало – нагласио је Бјелица.

Он је рекао да је ово само један од пројекта који су на Сокоцу реализовани сарадњом са вишим нивоима власти, захваљујући, како је рекао, доброј сарадњи локалних заједнице са Владом Српске, Кабинетом предсједникце, градом Источно Сарајево и Савјетом министара.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац изјавио је Срни да је данас велики дан како за досадашње кориснике алтернативног смјештаја, тако и за Владу Српске.

– Нажалост, надлежне институције БиХ нису на вријеме завршиле објекат, иако су имале обавезу да то ураде према одлуци донесеној 2010. године о његовој изградњи – додао је Штрбац.

Он је истакао да је Влада Српске у вријеме када је Цвијановићева била премијер издвојила око 200.000 КМ путем ресорног министарства и завршила овај објекат.

Радојка Пајић /77/, мајка погинулог српског борца, данас је добила кључеве гарсоњере у којој ће, како је рекла, у бољим условима проводити старачке дане.

Она је рекла да је до сада живјела у селу Сијерци, далеко од љекара и кћерке која је бринула о њој, па ће овај стан олакшати одлазак љекару и обезбјеђење других животних потреба.

Раније, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић састала се раније са начелником Милованом Бјелицом и његовим сарадницима са којима је разговарала пројектима које локална управа реализује са Владом Републике Српске у овој локалној заједници

Састанку су присуствоали и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац, предсједник Скупштине општине Соколац Бојана Марковић и предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Соколац Мирко Чоловић.

Архива