Додик: Шобот одличан кандидат за градоначелника Бањалуке

23.07.2024 Актуелно

Никола Шобот је одличан приједлог за градоначелника Бањалуке, користан за Бањалуку, који може много тога да да овом граду, рекао је предсједник Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик у нашем Јутарњем програму.

– Показао је способност да може бити добар огранизатор. Организовао је кардиохирургију у Бањалуци, која се сматра врхом у медицини. Оперисали су више од 500 људи без иједног смтрног исхода. Шта друго Бањалука можће препознати ако не то – оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, Шобот је нестраначки кандитат којем СНСД даје подршку, те да ће се око њега окупити и коалиција.

– Све друго је имагинација – сматра Додик.

Додик је истакао да је Бањалука након прошлих избора стала, да је заустављена у многим капиталним инвестицијама, а могла је далеко више.

– Шта се може рећи да је урађено, кружне токове у Бањалуци финансира Влада, значајан дио споменика палим борцима финансира такође Република Српска, око 80-90 одсто. Република Српска исфинансирала је санацију Миланковића куће, Бањалука још није измирила своје обавезе – нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је Шобот вриједан кандидат, те да у политичком смислу одавно није срео човјека посвећенијег мјесту којем живи, који је спреман да се понуди овом граду.

– Ако грађани то неће, и даље ће имати непокошену траву – рекао је Додик.

Архива