Кошарац: Постављен темељ за најважније циљеве српског народа

10.06.2024 Актуелно

Република Српска и Србија су усвајањем Декларације на Свесрпском сабору поставиле темељ за најважније националне циљеве српског народа у 21. вијеку, изјавио је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Он је истакао да је ово суштински документ који даје одговоре на бројне изазове и најизворније трасира кретања у будућности, с фокусом на заштиту националних интереса, привредну сарадњу, те очување традиције и културе.

Документ је, указао је он, резултат одговорне и патриотске политике предсједника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, захваљујући којима су односи Српске и Србије подигнути на највећи ниво.

– Декларација је мотивисана потребом за даље стратешко повезивање Српске и Србије, те јачање братских веза српског народа ма гдје живио. Она је израз саборности и јединства српског народа и није усмјерена против било кога другог – навео је Кошарац на Инстаграму.

Према његовим ријечима, Срби су јединствен народ, а кроз Декларацију су се јасно опредијелили да афирмишу јединствене политике и позиције српског народа са обје стране Дрине.

– Декларација је документ од историјске важности јер нашим покољењима и будућим генерацијама остављамо јаку Српску и Србију, уз незаустављив процес уједињења. Наш завјет је очување српског националног идентитета и јединства – напоменуо је Кошарац.

Подсјећајући на ријечи предсједника Српске Милорада Додика да српски државни и национални интерес нема алтернативу, Кошарац је поручио да је то суштина српске будућности.

Архива