Вулић: До распада БиХ може доћи само због бесмислених потеза Шмита

14.05.2024 Актуелно

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да БиХ пријети распад искључиво и само због бесмислених потеза исфрустрираниг нелегалног странца Кристијана Шмита и његовог ментора Мајкла Марфија.

– Циљ Кристијана Шмита је јасан од самог његовог доласка у БиХ, а то је урушавање дејтонске, а стварање исламске БиХ. Стога, уопште не чуди његова најава о „распуштању државе“ о чему говори у нелегалном извјештају Савјету безбједности УН – истакла је Вулићева.

Она је навела да је Шмитово подношење извјештаја Савјету безбједности УН трагикомично и самопонижавајуће, с обзиром на то да је на недавном засједању Генералне скупштине УН иступао као приватно лице, како је и представљен, а не као високи представник што и није јер његово именовање никада није потврђено одговарајућом резолуцијом УН.

– Шмит је, уз Мајкла Марфија, освједочени србомрзац што је отворено показао и овим извјештајем. Шта друго да и очекујемо од особе чија је једина оријентација ка нацистичком насљеђу и покушајима рехабилитације нацистичких пилота и генерала – нагласила је Вулићева и додала да је и његов срамни извјештај освета Србима за њихову антифашистичку борбу.

Она је рекла да мора подсјетити њемачког туристу да, без обзира на његове лажи изнесене на комаду папира званом извјештај, демантује само једна у низу чиињеница, а то је да су све потезе с циљем испуњавања услова на путу за ЕУ урадили српски представници у заједничким институцијама.

– Међутим, Шмиту то не одговара и било какав вид договора домаћих политичара је пропао јер су то од представника бошњачког народа тражили управо он, неименовани странац, и Мајкл Марфи. За свако зло у БиХ, за распакивање дејтонске БиХ и кршење Дејтонског споразума кривци су искључиво Кристијан Шмит и Мајкл Марфи, исфрустрирарни србомрсци и заговорници исламске БиХ – нагласила је Вулићева за Срну.

Архива