Петровић: Упућивањем иницијативе за разрјешење Кола, Цвијановић јасно показала свој однос према овој теми

14.05.2024 Актуелно

У тренутку именовања Фатиха Кола за почасног конзула БиХ у Панами није било никаквих информација, па чак ни спекулација о било каквим недозвољеним активностима, а да јесте наравно да никада не би био ни именован на ту позицију, изјавио је шеф Кабинета српког члана Предсједништва БиХ Душан Петровић.

Петровић је нагласио да о томе свједочи и писмо препоруке које је за њега упућено од релевантних институција државе домаћина, као и чињеница да му је Панама издала егзекватуру, односно акт којим му допушта дјеловање на њиховој територији.

– Чим се појавила вијест о наводима Тужилаштва које ово лице сумњичи и доводи у везу са криминалним активностима, српски члан Предсједништва је упутила иницијативу за његово разрјешење – рекао је Петровић.

Он је истакао да је моменталном реакцијом, српски члан Предсједништва јасно показала свој однос према овој теми.

– Још једном позивамо надлежне институције да ураде свој дио посла и испитају све околности везане како за именовање Фатиха Кола, тако и за његове евентуалне криминалне активности – поручио је Петровић

Што се тиче Игора Црнатка и његових изјава о овој теми, Петровић је рекао да је ријеч о његовом уобичајеном политичком лешинарењу које није вриједно посебног коментара.

– Очигледно је да на овој теми поново покушава да прикупи који политички поен и скрене пажњу јавности са расула у сопственој странци – указао је Петровић.

Архива