Ковачевић: Звиздић потврдио да Бошњаци желе БиХ без Срба, неће им проћи

24.05.2024 Актуелно

Није прошло ни неколико часова од усвајања резолуције у Генералној скупштини УН, а већ је Денис Звиздић почео да прича о промјени структуре БиХ и новој реорганизацији без Републике Српске. То неће проћи господо, поручује делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

Ковачевић је коментаришући изјаву замјеника предсједавајућег ПД ПС БиХ Дениса Звиздића, који је рекао „да је врло могуће да ће се брзо почети размишљати о надоградњи Дејтона у смислу једне нове регионалне организације унутар БиХ, која би омогућила потпуно нормално функционирање БиХ“ навео да се ова порука може превести на само један начин, а то је, функционисање БиХ без Срба.

– Из перспективе Дениса Звиздића, као једног од кључних протагониста бошњачке политике и оних које он заступа, нормално функционисање БиХ било би функционисање гдје се Срби ништа не питају. Неће проћи господо, у то морате да будете сигурни – каже Ковачевић за РТРС.

Ковачевић је рекао да су константно тврдили да ова резолуција неће на било који начин, имати било какве импликације на  колективе и заједницу.

– А ми смо тврдили супротно, да ова срамна резолуција има само један циљ, а то је да обиљежи и етикетира српски народ у цјелини као геноцидан народ. И, да као кључни, коначни циљ има промјену уставне структуре БиХ. А у коначници нестанак Републике Српске – навео је Ковачевић.

Архива