Вишковић: У Српској у току реализација инвестиција од 11 милијарди КМ

11.04.2024 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се у Српској реализују инвестиције вриједне 11 милијарди КМ, што је доказ да је Република Српска финансијски стабилна и поред великих политичких и економских притисака.

Вишковић је рекао да је Република Српска у најснажнијем инвестиционом циклусу од када постоји и да је све више команија из ЕУ које граде своје погоне у Српској.

Он је истакао да Српска тренутно има највећи број запослених у својој историји и јавни дуг на нижем нивоу икад, а да све обавезе према буџетским корисницима испаћује на вријеме.

Вишковић је додао да ће у априлу бити исплаћене двије пензије, те подсјетио да су од његовог доласка на чело Владе Републике Српске пензије порасле за 60 одсто.

Он је нагласио да су у истом периоду расле и плате за чак 100 одсто, та да су и плате и пензије реално расле више од и инфлације.

Вишковић је рекао за Радио-телевизију Градишка да је просјечна плата у Републици Српској већа у односу на Федерацију БиХ, гдје су присјечне цијене више него у Српској.

Архива