Вишковић са амбасадором Мађарске у БиХ: Велики помак у сарадњи на свим пољима

12.04.2024 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом.

На састанку је истакнуто да је Пословни форум „Република Српска – Мађарска“, који је протекле недјеље одржан у Бањалуци, био веома успјешан, те да представља велики помак и напредак у међусобној сарадњи на свим пољима; од привреде, енергетике, развоја инфраструктуре, до сектора пољопривреде.

Премијер Вишковић и амбасадор Поша указали су да је наредни корак у сарадњи формирање заједничког радног тијела, које ће чинити представници Републике Српске и Мађарске, а чији ће задатак бити да прати реализацију заједничких пројеката и координира при рјешавању осталих питања.

Током сусрета, посебно је истакнуто да постоји и велики простор када је ријеч о развијању сарадње у области образовања, културе и спорта.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша, на данашњем састанку, размијенили су мишљења и о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о другим питањима.

Архива