Србија ће Билећи помоћи са 500.000 евра

16.04.2024 Актуелно

Предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, и премијер Српске Радован Вишковић посјетили су општину Билећа и на састанку са начелником најавили новчану помоћ овој локалној заједници, која је оптерећена дуговима и буџетским дефицитом.  Из Републике Србије врло брзо ће бити дозначено 500.000 евра, а најављена је и даља помоћ Владе Републике Српске. Предсједник Милорад Додик истакао је да је поносан на грађане Билеће, који су исказали велику љубав према Србији и уприличили лијеп дочек предсједнику Александру Вучићу.

– Република Србија дозначиће у наредних неколико дана 500.000 евра, како би Билећа на неки начин изашла из финансијских проблема. Србија ће помоћи и у финансирању доградње вртића, реконструкцији градске библиотеке, као и у помоћи у водоснабдијевању МЗ Баљци – рекао је начелник општине Веселин Вујовић.

Истакао је да је посјета два предсједника, предсједника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, историјска за Билећу.

– Народ се осјећа сигурније јер зна да је Србија уз Српску – поручио је он. 

Вујовић је додао да ће општина Билећа са ових милион КМ моћи да измири дугове према Пореској управи и добављачима, те да исплати дио заосталих плата корисника локалног буџета.

Додика, Вучића и Вишковића по доласку у Билећу дочекао је велики број грађана, као и дјеца из вртића „Будућност“ обучена у народне ношње.

Предсједник Србије рекао је да ће Србија помоћи људима у овој херцеговачкој општини јер јој је сваки дио српског народа подједнако важан, ма гдје био.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је поносан на грађане Билеће, који су исказали велику љубав према Србији и уприличили лијеп дочек предсједнику Александру Вучићу.

Данашња посјета и најављена подршка за грађане Билеће означавају важан помак.

Средства из Републике Србије, а ријеч је о приоритетних пола милиона евра требало би већ за неколико дана да буду уплаћена у буџет општине Билећа.

Додик, Вучић и Вишковић данас су боравили у Мостару гдје су присуствовали свечаном отварању 25. Међународног сајма привреде.

Архива