Новаковић Бурсаћ: Додикова посјета Паризу донијеће Српској значајне резултате

12.04.2024 Актуелно

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је током посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика Паризу потврђена снажна подршка Француске поштовању Дејтонског мировног споразума и европском путу БиХ, што подразумијева рјешење проблема унутрашњим дијалогом и отклоном од интервенционизма и наметања било кога са стране.

Бурсаћева је оцијенила да су Додикова посјета Француској, сусрети и разговори које је тамо имао потврдили неколико важних чињеница које ће Републици Српској донијет значајне резултате.

– Прва чињеница јесте да су Република Српска и њени представници на међународном плану саговорници високих званичника великих земаља, као што је предсједник Народне скупштине Француске и да у том смислу наилазе на конкретно прихватање и разумијевање – рекла је Бурсаћева за Срну.

Она је истакла да ставови који се том приликом износе у име Републике Српске наилазе на добар пријем и разумијевање управо јер су засновани на општеприхваћеним начелима владавине права и демократског начина доношења одлука, те да се и у томе потврђује принципијелност и конзистентност Српске.

Бурсаћева је указала да је једнако важно да је Додик и делегација Републике Српске имала и конкретне разговоре о привредним и културним пројектима од чије реализације грађани могу очекивати конкретне резултате.

Током посјете Француској протеклих дана Додик се састао, између осталог, са члановима француског Сената, присуствовао округлом столу представника српске дијаспоре у Француској, те положио вијенце код споменика посвећеног краљу Петру Првом Карађорђевићу и краљу Александру Ујединитељу. У делегацији Српске током посјете Паризу био је и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир.

Архива