Никола Шобот кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке

07.04.2024 Актуелно

Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске кандидат је СНСД-а за градоначелика Бањалуке, рекао је предсједник Градског одбора странке Бањалука Владо Ђајић на почетку сједнице Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Сједници присуствује предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Мирослав Бојић, генерални секретар Срђан Амиџић, организациони секретар странке Игор Додик као и други чланови СНСД-а.

Фото: РТРС

Претходно је одржана сједница Предсједништва Градског одбора СНСД Бањалука.

Шобот је формално образовање започео на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци. На истом факултету 2013. године стекао је звање специјалисте интерне медицине, а субспецијализацију из области кардиологије завршио је на Медицинском факултету, Универзитета у Београду.

Запослен је у УКЦ Републике Српске од 2008. године, а са сфером интересовања и ужом специјалношћу из области инвазивне кардиологије, кардиохирургије радио је на одјељењу за поремећаје срчаног ритма и одјељењу за инвазивне кардиолошке процедуре Клинике за кардиоваскуларне болести.

Од 2020. године начелник је Клинике за кардиохирургију УКЦ Републике Српске, која се у овом моменту може похвалити са преко 450 успјешно оперисаних пацијената.

Члан је удружења кардиолога Републике Србије и Републике Српске, те учесник бројних локалних, регионалних и интернационалних стручних скупова.

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Архива