Кондић Панић: Важно је да се чуо став Српске у Паризу

12.04.2024 Актуелно

Посјета предсједника Милорада Додика Француској је од изузетног значаја, и веома је важно да се чуо став Републике Српске у Паризу, да је Српска стабилна, мирна и да је земља просперитета која је отворена за све преговоре, рекла је Бојана Кондић Панић, амбасадор БиХ у Паризу за наш Јутарњи програм.

Кондић Панић је навела да је посјета Додика била врло успјешна, садржајна и разноврсна, те да је на најбољи начин пренесена порука из Српске о намјерама даљег развоја и очувања, првенствено, стабилности и мира у БиХ и Републици Српској.

– Важно је да кажемо нашу страну и колико уважавамо Дејтонски мировни споразум као и да се Француска укључи у поштовање и уважавање тог споразума – наводи Кондић Панић.

Наводи да је предсједник Српске сенаторе упознао са ситуацијом у БиХ те да је француским политичарима пренесена јасна порука о стању на Балкану.

– Они су упознати са ситуацијом и веома су заинтересовани за очување стабилности и мира на Западном Балкану. Заинтересовани су да Западни Балкан убрза свој процес приступања Европској Унији. То говори и чињеница да ће већ наредне седмице сенатори посјетити Бањалуку  – истиче Кондић Панић.

Кондић Панић каже да у француским политичарима можемо да видимо партнере те да су они на том путу заинтересовани. 

– Француска је земља која почива на демократији и земља која је навикла да се поштују демократски принципи то је поштовање у првом реду легално изабраних представника – рекла је Кондић Панић.

Архива