Каран: Дан полиције празник свих грађана Српске

04.04.2024 Актуелно

Данашњи дан није само празник полиције, већ свих грађана Републике Српске, али и дан сјећања и захвалности према свим полицајцима који су часно и поштено служили својој отаџбини и дали своје животе у протеклом рату и у мирнодопско вријеме приликом вршења службене дужности, истакао је министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран на обиљежавању Дана полиције у Залужанима.

– Полиција Српске настала је и развијала се са Републиком, и сваки дан доприноси да Република Српска буде стабилно и мирно мјесто за живот. Безбједност није поклон, већ резултат свакодневног рада око 7.200 припадника МУП-а, од којих 5.500 полицајаца који су на себе преузели велики терет и одговорност – поручио је Каран.

Каран је нагласио да је безбједност данас привилегија коју имамо, захваљујући њиховом марљивом раду.

– Зато желим да се захвалим сваком од њих који је професионалним, законититим, храбрим и пожртвованим односом према својим пословима и задацима дао допринос да имамо такво стање у Републици Српској – рекао је Каран.

Каран је поручио  да смо и данас свједоци бројних изазова и безбједносних пријетњи.

– Свједочимо и бројним међународним политичким притисцима, наметнутим одлукама и сталним покушајима урушења Дејтонског споразума. Али, и њих ћемо успјешно пребродити – потврдио је Каран.

Архива