Додик: Бећировић ће заувијек остати заробљен у тамном вилајету

12.04.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да му је веома драго и дјелује оптимистично да је Денис Бећировић рекао да ће се залагати за цивилизацијске вриједности, истину и правду, засновану на чињеницама и аргументима.

Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

– То је велики напредак за њега ако заиста мисли да постане озбиљан политичар. Пријатно сам изненађен, јер је очито нешто и научио од предсједника Србије Александра Вучића, иако га стално критикује, али видим да сада понавља његове ријечи о поштивању међународног права – рекао је Додик.

На питање Срне да прокоментарше изјаву Бећировића да је Вучић, како каже, учесник у „опсади Сарајева“ и да „он не може никоме држати лекције“, Додик је рекао да је предсједник Вучић био у праву када је рекао да је Бећировић фалсификатор, јер ево сам доказује да поново фалсификује чињенице – Вучић није ни могао учествовати у опсади, кад је Сарајево током грађанског рата био подијељен град.

– Само у једној изјави сам себе побија. Прво каже залагаће се за истину засновану на аргументима, а онда измишља и лаже. То довољно говори да је ријеч о подвојеној личности – нагласио је Додик.

Додик је оцијенио да се Бећировићу очигледно допало што је помињањем Вучића скренуо на себе пажњу и задобио публицитет код својих истомишљеника, па сада покушава још више да фасцинира своје малобројно бирачко тијело зарад стицања којег политичког поена.

– Бећировић наставља са скупљањем јефтиних политичких поена ширећи мржњу међу народима у БиХ и покушавајући да наруши односе са Србијом. Његова популистичка реторика само ће допринијети даљем расту политичког рејтинга Александра Вучића, док ће он заувијек бити заробљен у тамном вилајету и остати провинцијски политичар у покушају – констатовао је Додик.

Архива