Додик: Америчка администрација нарушава права Српске која проистичу из Дејтона

08.04.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска води политику заштите својих права која произилазе из Дејтонског мировног споразума, а која масовно нарушава америчка администрација, посебно демократска, која је на власти.

– Помажу им Британци и значајан дио ЕУ. Мој тим води тврдоглаву борбу, а мој народ, који ме већ 20 година бира на најважнијим позицијама, дијели нашу борбу и дају нам подршку – рекао је Додик у интервјуу за Телевизију „Русија-24“.

Као што то странци обично раде, каже Додик, персонализовали су кривицу и вјерују да је јак политичар и да би, ако би га елиминисали на овај или онај начин, остварили свој циљ, а то је нестанак Републике Српске.

– Британци, који овако дјелују по цијелом свијету, премјестили су своје јединице са Блиског истока у околину Сарајева како би извршили оперативну акцију. Као резултат анализе, наша полиција и обавештајне службе су дошле до закључка да је потребно појачати заштиту штићених лица – рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је утицај Сједињених Држава у свијету апсолутно погубан, те да желе да исцртају своју зону неспорних интереса, која укључује и Балкан.

– И овдје имају проблем и ријешили су да се обрачунају са Србима. Прије двије-три године почели су да причају о „малигном руском утицају“. А утицај Сједињених Држава је апсолутно погубан. За разлику од Русије која је увијек жељела мир и сарадњу, они хоће да их се слуша беспоговорно – рекао је Додик.

Архива