Цвијановић: Бањалука постала препознатљив центар

22.04.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку грађанима и руководоству Бањалуке поводом Дана града, 22. априла, и истакла да је највећи град у Републици Српској у сарадњи и уз подршку републичких институција постао препознатљив центар.

Цвијановићева је истакла да је радује чињеница да је Бањалука постала град потенцијала и великих могућности који интензивно напредује, да би на најбољи начин одговорио на потребе становника.

– Поводом 22. априла, Дана града, упућујем вам срдачне честитке, са жељом да Бањалука настави са развојем и просперитетом, на добробит свих њених грађана и Републике Српске – навела је Цвијановићева.

Она је нагласила да Дан ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату представља један од најзначајнијих датума у историји града, те да је то прилика да се са посебним пијететом сјете ослободилаца, као и значаја слободе, мира и стабилности.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Архива