Вулић: Да ли Узуновићева може бити непристрасна?

07.03.2024 Актуелно

Данас сам упутила посланичко питање Високом судском и тужилачком савјету и Суду БиХ затраживши да одговоре чиме гарантују непристрасност и објективности судије Сене Узуновић, када постоје примјери да је она своје суграђане ослобађала, иако их је Хашки трибунал послије оптужио, оне које су криви и који су вршили злочин над српским народом, рекла је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Сања Вулић.

– Узуновићева је апсолутно доказала припадност свом народу на начин да зажмири на све чињенице и доказе, да је ни не занима право стање. Њој је било битно да заштити сваког грађанина из реда бошњачког народа. У том погледу, могу рећи да завидим Бошњацима који имају такве представнике, за разлику од Срба који смо имали страшну, стресну и неправедну ситуацију од стране Тужилаштва БиХ, гдје се једна од тужитељки хвали како су они именовани од Миланка Кајганића у тужилачки тим гдје су без икаквих доказа подигли оптужницу против предсједниа Републике Српске Милорада Додика – каже Вулићева.

Тако нешто, додаје она, не би никада урадио урадио нико ни из реда бошњачког, нити хрватског народа.

– Само ми имамо тај апсурд и несрећу да у правосуђу сједе Срби који не маре за српски народ и Републику Српску – рекла је она.

Вулићева је упитала да ли неко сматра да би судија Сена Узуновић подигла оптужницу против предсједника Федерације БиХ!?

– Она то не би урадила никада, јер је Сена Узуновић неко ко показује апсолутну припадност свом бошњачком народу, док са друге стране имате Србе који без иједног јединог доказа оптужују предсједника Додика. У оно што они представљају као доказе не би повјеровали ни најнеписменији ни најнеобразованији људи. То нису докази, већ класична намјештаљка и намјештени процес – навела је Вулићева.

– Суђење јуче је била обична лакрдија. Силовање демократије. Силовање права. Они на силу желе да докажу нешто што не постоји, да оптуже човјека на правди Бога јер је радио свој посао – нагласила је Вулићева.

Нама остаје једино, додаје она, да се „надамо да ће Узуновићева пасти на шарм предсједника Додика и тако га ослободити“.

– Јер, уколико се буде држала тога да се додвори свом народу и тужиоцу, нажалост из реда српског народа Миланку Кајганићу, сигурно је да ће пресуда бити таква да ће маћи са политичке сцене предсједника Републике Српске Милорада Додика – истакла је Вулићева.

Архива