Вишковић: Санкције нас неће уплашити, још више ћемо јачати уставне капацитете Српске

13.03.2024 Актуелно

Данашње санкције нису ништа друго већ још један од удара у низу на Републику Српску, оне представљају одраз жеље да се Република Српска ослаби, а појединци на које се санкције односе уплаше, навео је премијер Радован Вишковић реагујући на америчке санкције сарадницима предсједника Републике Српске.

Вишковић је истакао да Српска неће ослабити, нити ће се људи уплашити.

– Нити ће Република Српска ослабити нити ће се људи који часно обављају своје функције и послове уплашити, напротив овакви поступци ојачавају настојања српског народа да још више чува и јача уставне капацитете Републике Српске. Истакао је да је лицемјерно наводити као разлог за санкционисање наводно подривање Дејтонског споразума, када то свакодневно чине неименовани странци и њихове дипломате, и то на отворен начин, користећи уцјењивачке методе – навео је Вишковић.

Он је нагласио да је Српска навикла на притиске.

– Република Српска је навикла на овакву врсту притисака и изградила јаке механизме одбране, који су се показали као врло ефикасни, и оно што је најважније ми настављамо својим путем, путем развоја и политичке стабилности – поручио је Вишковић.

Архива