СНСД: Имена кандидата за начелнике и градоначелнике у наредних мјесец и по до два

18.03.2024 Актуелно

СНСД ће са коалиционим партнерима у наредних мјесец и по до два изаћи са именима кандидата за начелнике и градоначелнике на локалним изборима. Чланови, који из СНСД-а прелазе у друге партије из личне користи, неће добити подршку за именовања.

У претходних 20 дана, провјерено је стање у 63 општинска и градска одбора широм Српске, али и Федерације. Све у циљу припреме за локалне изборе.

– Људи су опредијељени, спремни на активизам и у наредних неколико мјесеци формираћемо главни изборни штаб, а након тога и општинске и градске изборне штабове – рекао је Игор Додик, организациони секретар СНСД-а.

Play Video

Кандидати за октобарске изборе још нису познати. Свима је циљ – побиједити у што више локалних заједница.

– Сигурно да ће се од наредних седам дана, па до мјесец, два дана изаћи са кандидатима у свим градовима и општинама, што се тиче СНСД-а и наравно коалиционих партнера – рекао је Мирослав Бојић, потпредсједник СНСД-а задужен за локалне заједнице.

Под лупом су чланови странке, који због личних интереса да би лакше дошли до функције, прелазе у мање партије.

Појединци који напусте СНСД, напуштају државотворну политику коју води СНСД и заузећемо став са Предсједништвом да не могу бити именовани на нека руководећа мјеста, јер су показали да им је еки лични интерес испред државотворне политике – истакао је Владо Ђајић.

– Сасвим је неприродно да неко ко може да утиче или има одређени број гласача које стварају на основу СНСД-а, а није задовољан зато што је тобоже требао бити директор неке веће фирме прелази у неку другу партију и на такав начин остварује своје интересе. То није политика него политичка пијаца – нагласио је Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а.

Шест мјесеци пред изборе, у СНСД-у кажу да је странка апсолутно спремна да одговори на све изазове и убједљиву побједу у октобру.

Архива