Радмановић: БиХ мора ићи у ЕУ без обзира на њене слабости

20.03.2024 Актуелно

БиХ мора ићи у Европску унију без обзира на њене слабости, рекао је Небојша Радмановић, замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ, гостујући у нашој емисији Телеринг.

– БиХ и Република Српска у оквиру ње, економски, су у потпуности везане за Европску унију, што је један од најбитнијих разлога Европског пута – нагласио је Радмановић.

Без обзира на одлуку Европског савјета, по питању почетка преговора са БиХ-а, познато је да СНСД експлицитно тражи и датум. Радмановић је оптимистичан по питању почетка преговора, али не и по питању датума за БиХ-а, за који је каже неизвјесно када ће га уопште добити.

– Данас већ знамо, дан прије него што ће се одлучити да нећемо добити датум. Наравно да би врло важно било да добијемо и датум јер онда на другачији начин се и развијамо, друкчије ми радимо овдје, друкчије се према нама односе и из Европске уније и у цијелини из Брисела, овако носи низ минуса. Дакле, остајемо практично на пола пута, и даље нас притишћу за нешто што ми можда нећемо а морамо усвојити, па некад успоримо, кажемо шта нас брига нисте нам дали датум, дакле лоше је што нам не дају датум – нагласио је Радмановић.

Архива