Кошарац: Зашто се одмах не испуне приоритетни услови и релаксира политичка ситуација у БиХ?

26.03.2024 Актуелно

Политичку сцену у БиХ неће релаксирати формална одлука ЕУ да отвори преговоре са БиХ, без конкретног датума преговора, већ испуњавање легалних и легитимних захтјева Републике Српске за затварање ОХР-а и реформисање Уставног суда БиХ из кога треба да оду стране судије, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је навео да су тога, очигледно, свјесни и представници сарајевске „тројке“, посебно Елмедин Конаковић, који је јасно казао да БиХ не може у ЕУ са ОХР-ом и страним судијама у Уставном суду БиХ.

– Зато је право питање за Конаковића и „тројку“ зашто мисле да треба чекати на рјешавање тих питања када је и њима и нама потпуно јасно да су странци, посебно /Кристијан/ Шмит, /Мајкл/ Марфи и њима слични, кључни реметилачки фактори и најозбиљнији безбједносни проблеми у БиХ – истакао је Кошарац на Инстаграму.

Он је упитао зашто се одмах не испуне услови које Република Српска сматра приоритетним и зашто се на тај начин не релаксира политичка ситуација у БиХ како би убрзано испуњавали и све друге европске услове и стандарде.

– И зашто Конаковић и „тројка“ мисле да ће све друго моћи бити приоритет на европском путу, изузев приоритета које имају институције и представници Републике Српске?! – објавио је Кошарац.

Архива