Кошарац: О небитности илегалца Шмита

05.03.2024 Актуелно

То што будалаштинама илегалца Кристијана Шмита аплаудира једна половина неког сарајевског хаустора, не значи да он има легитимитет и право да се мијеша у унутрашња питања у БиХ, поручио је Сташа Кошарац замјеник предсједавајуће Савјета министара.

– Крајњи домет лажног ауторитета лажног високог представника је једна сећија у једној сарајевској махали. Што се тиче Српске, он је змај од папира, а сваком својим изреченом небулозом, доказује једино да га глупост, као глобална појава, није заобишла – написао је Кошарац на Инстаграм профилу.

ОХР дословно, додаје Кошарац, нема ништа са европским путем БиХ, а понајмање то има окупатор и фалсификатор Шмит.

– На путу ка ЕУ, ОХР се помиње искључиво у контексту што хитнијег затварања ове институције. Кристијан Шмит је главна препрека и европском путу и свакој перспективи да БиХ постане функционална. Свако рјешење које би евентуално наметнуо удаљило би нас не само од ЕУ, већ додатно погоршало унутрашње односе и у кочници Српску би још више удаљило од БиХ – каже Кошарац.

Наводи да о томе треба да посебно поведу рачуна бошњачке структуре које благонаклоно и понизно подржавају Шмитово иживљавање над суверенитетом БиХ.

– Једини могући допринос нелегитимног Шмита стабилизацији прилика у БиХ и ЕУ путу јесте да чим прије спакује кофере и напусти ову земљу, у којој ионако није драг гост. Да не зарађује енормно високу плату, људски бисмо му понудили да сносимо трошкове карте у једном правцу. Овако – ништа. Ништа, јер је он управо то – поручио је Кошарац.

Архива