Додик: Српска не може да прихвати наметнуте прописе, Шмит нема ништа са изборним процесом

26.03.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска не може да прихвати да живи у условима наметнутих прописа, поручујући да Кристијан Шмит нема ништа са изборним процесом у БиХ.

Коментаришући најаву Шмита о могућности наметања Изборног закона БиХ, Додик је рекао да ако прође ово наметање, Шмит ту неће стати и наметнуће и закон о имовини, што је недопустиво.

– Шмит нема ништа ни са имовином ни са изборним процесом, то је власништво народа који живе у БиХ. Ако кренете на то, онда ми морамо предузети мјере, а ми смо рекли које ћемо мјере предузети – поручио је предсједник Српске.

Додик је нагласио да би евентуално наметање измјена Изборног закона представљало „поништење свих изречених вриједности до сада, па и оних о ЕУ о којима смо слушали, поготово у посљедње вријеме када су дали БиХ преговарачки статус“.

– Онда је то све лаж. Неко лаже дебело овдје. Или се ради о томе да се неколико дана након одлуке у Бриселу појављује неко ко то све руши, а руши тај који се лажно представља као високи представник, који искључиво слуша америчког амабасадора у БиХ Мајкла Марфија и њих двојица у једној патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ – рекао је он.

Додик је истакао да нигдје на свијету нема земље у којој би странац или неко страно тијело регулисало изборни процес.

– Шмит покушава да оправда своју плату од 25.000 евра и нахрани сујету Марфија – рекао је Додик.

Архива