Додик: Писмом Комитета за међународне односе потврђени кораци ка самосталности Српске

12.03.2024 Актуелно

У контексту писма Комитета за међународне односе и одбрану Дома лордова парламента Уједињеног Краљевства које је упућено Дејвиду Камерону, а у којем је, између осталог, Џеси Бартон Хронешова са Лондон колеџа навела да су предузети кораци за легалну сецесију Српске директно су потврђени легитимни и легални кораци који воде ка самосталности Српске, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Свиђа ми се кориштена терминологија и поносан сам на чињеницу да је. Дом лордова дискутовао о стању у Републици Српској и о мени лично и да је информисан о легалним корацима које предузима Република Српска. Такође, констатовано је да су донесени закони који Републику Српску враћају на „изворни Дејтон“, тј. скуп институција с моћнијим ентитетским овлаштењима. И ту нису погријешили. Нама јесте циљ да институционално јачамо Српску кроз поштовање изворног Дејтонског споразума – наводи Додик.

Истиче да је поносан и на чињеницу да нигдје није констатовано да како каже користимо неуставне методе, већ да су сви кораци легитимни, али су уједно у супротности с агендом појединих западних земаља којима је намјера потпуни нестанак Српске.

– Ово писмо се не разликује од претходних која се појављују с времена на вријеме, што је очигледна потврда да је Дом лордова само потписник текста који је настао на другој локацији и у другом центру одлучивања – закључио је Додик.

Архива