Додик: Нећу одустати, крећем у нову фазу борбе за Републику Српску

28.03.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је циљ свих притисака на Српску њено обесмишљавање, слабљење и присиљавање да прихвати наметнуте одлуке.

Додик је у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске рекао да Република Српска није проблем, да је мир неприкосновен и јак и да су политичке борбе у Српској у функцији јачања позиције, а не угрожавања мира и стабилности.

Он је поручио да неће одустати од одбране Републике Српске и српског народа и да никад неће жртвовати интересе Српске због личног комодитета.

– Нећу да одустанем, не бојим се, крећем у нову фазу политичке и сваке друге борбе за Републику Српску – поручио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да је наметање одлука планирано, али да је тиме само забоден нож у леђа БиХ.

– Неко ко нема легитимитет намеће одређена рјешења. Они нас не слушају и сматрају да смо небитни и подсмијавају нам се. Доношење и наметање неких закона је нешто што је планирано. Хтио се забити нож у леђа БиХ. Болно је сада чупање тог ножа, и биће болно – рекао је Додик.

Он је истакао да они који руше принципе на којима БиХ почива, руше и њен европски пут.

Додик је подсјетио да је Устав предвидио да на нивоу БиХ законе доноси само Парламентарна скупштина, а не странац, поручујући да Република Српска не пристаје на преваре и подметања.

Архива