Додик: Марфи покушао да глуми дипломату

12.03.2024 Актуелно

Лажљиви амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи покушао је да глуми дипломату и да нам објасни шта је БиХ потребно на европском путу, док истовремено ради све да до тога не дође, стално покушавајући да сруши договоре домаћих представника. БиХ нису потребни никакви сигнали из Брисела, него конкретан датум, рекао је Милорад Додик пресједник Републике Српске.

– Марфи нема ништа с тим јер је то став свих домаћих представника. Занимљиво је да је опет говорио о независности правосуђа, док свакодневно издаје налоге својим послушницима шта треба да раде како би Српској пресудили. Тај човјек је штеточина и то корумпирана штеточина која са дипломатијом нема ништа – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Сваки његов иступ, каже Додик, служи само давању подршке човјеку који се лажно представља као високи представник.

– Марфи вјешто користи то што Шмит нема никакав легитимитет и доноси све одлуке умјесто њега – сматра Додик.

Додик истиче да свако наметање, сваки проблем долази од Марфија и то све само за једну реченицу подршке лажном Шмиту.

– Што се тиче резултата избора у Републици Српској, Република Српска је јасно и одлучно рекла да жели мене за свог предсједника и то по трећи пут. Што се тиче његовог предсједника, питање је да ли ће с оваквим нередом који прави, корупцијом за коју је синоним, завршити и овај један мандат. Сваку изјаву Марфија о правосуђу и актуелним процесима у Српској видимо и као додатни притисак да некоме од њихових послушника тамо не би пало на памет да се држи закона и Устава БиХ, да их не би стигла америчка (не)правда – истиче Додик.

Наглашава да је правосуђе у БиХ корупмирано и под утицајем америчке амбасаде.

– То је доказано и њихово уплитање биће заустављено онда када БиХ постане дио ЕУ и зато раде све да до тога не дође – рекао је Додик.

Архива