Додик: Изборни закон један од најзначајнијих

29.03.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Изборни закон један од најзначајнијих докумената које може да усвоји Народна скупштина.

– Зато вас молим да се усмјерите ка овом документу. Останимо компактни и наставимо да доносимо законе за које мислимо да су најважнији за Републику Српску – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске током расправе о Нацрту изборног закона.

Он је навео да је овај закон сачињен прије мјесец дана и иде у процедуру на 12. посебној сједници, јер је претходна посебна заказана прије наметања измјена Изборног закона БиХ.

Додик је рекао да остаје при раније изреченом ставу да доношењем овога закона мора ићи одлука да се неће примјењивати одлуке Централне изборне комисије  БиХ за локалне изборе, за избор народних посланика у Народну скупштину, Дом народа парламента БиХ, за предсједника и потпредсједнике Српске, те да се наложи општинама да се онемогући кориштење просторија за изборе које би организовала ова комисија.

– ЦИК може да остане само под условом да /Кристијан/ Шмит повуче своју наметнуту одлуку или да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одбије његову наметнуту одлуку – рекао је Додик.

Додик сматра да је шеф посланичког клуба Листе за правду и ред Небојша Вукановић криминализован и да мора дати одговор одакле му 50.000 евра које је дао човјеку у Београду.

– Причаш различите лажи и ништа друго не знаш. Сачинили смо наведени документ прије мјесец дана и све је јасно шта пише у њему – рекао је Додик.

Архива