Додик: Бећировићево несналажење погубно за било какав пут БиХ

07.03.2024 Актуелно

У БиХ не може да прође дан да сав напредак који постигнемо неко не покуша срушити лажима и подвалама. Ако то нису лажљиви амерички амбасадор и још лажнији Кристијан Шмит, ту је Денис Бећировић да ускочи, каже предсједник Републике Српске Милорад Додик на Иксу.

– Нико у БиХ не зна кога и шта тај човјек представља и коме се више обраћа. Можда покушава да импресионира реиса, па ако му одобри ставове, може да настави са својим глупостима. Његова погубљеност и нeсналажење погубни су за било какав пут БиХ, а погубни су и за Бошњаке – рекао је Додик.

Једина ствар коју је усавршио, каже Додик, је писање писама и контрирање, па и самом себи.

– По начину дјеловања мало подсјећа на опозицију у Српској – никако да се договoре сами са собом, а како би онда са другима. Европска прича је коначна. То смо потврдили сви, али исто тако је и чињеница да у тај процес уносимо и идентитет Републике Српске и да се не одричемо наших националних интереса – истакао је Додик.

Каже да ако су неки у Европи одлучили да се бацају сa моста само зато што то тражи Америка, „ми нисмо баш толико луди да радимо против себе“.

– Остајемо опредијељени за заједнички рад и чекамо Европу да потврди подршку заједничком европском путу Републике Српске и Федерације – истакао је Додик.

Архива