Вишковић: „Руска недјеља енергетике“ прилика да се представе потенцијали Српске

13.02.2024 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом о политичко-економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, региону и свијету.

Калабухов је уручио Вишковићу у име потпредсједника Владе Руске Федерације Александра Новака захвалницу на учешћу у „Руској недјељи енергетике“, као и позив за учешћем и ове године.

Вишковић је срдачно примио захвалницу, и рекао да му је част и задовољство што је добио позив да и ове године учествује у „Руској недјељи енергетике“.

Вишковић је рекао да је ово јединствена прилика да се кроз панел дискусије представи Република Српска и сви њени потенцијали на овако великом свјетском догађају из области енергетике, као прилика да се преузму искуства и знања која се могу примијенити у нашем развоју.

Такође, Вишковић је замолио Калабухова да пренесе поздраве и велику захвалност потпредсједнику Владе Руске Федерације Александру Новаку на урученом позиву, који ће са задовољством прихватити и ове године, саопштено је из Владе Српске.

Архива