Ковачевић: Ако постоји искрена воља, испуњавање 14 приоритета у пакету могуће завршити за седам дана

08.02.2024 Актуелно

Република Српска подржава европски пут БиХ и испуњавање свих 14 приоритета из мишљења Европске комисије, интегрално и без одлагања, рекао је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да је испуњавање свих 14 приоритета интегрално и у пакету једини начин да се елиминишу страхови и фрустрације свих страна у БиХ.

– Тај посао, уколико постоји искрена воља и жеља да направимо значајан и истински искорак према ЕУ, могуће је завршити за седам дана – написао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Према његовим ријечима, сваки други приступ, који увијек подразумијева да се некаквим селективним одабиром одреди који су приоритети приоритетнији од других увијек ће неког од кључних унутрашњих фактора у БиХ оставити незадовољним и тако успорити или потпуно онемогућити европски пут БиХ.

– Република Српска није спремна прихватити да се заборави чињеница да је саставни дио 14 приоритета и одлазак страних судија из Уставног суда БиХ и мишљења смо да би нови корак према ЕУ, без овог услова, само охрабрио представнике политичког Сарајева да потпуно одустану од рјешавања овог кључног проблема. То је неприхватљиво – навео је Ковачевић.

Архива