Јавор: Састанак Додика и Путина – састанак међусобног уважавања и сарадње

23.02.2024 Актуелно

Састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Руске Федерације Владимира Путина доказ је изузетно високог међусобног уважавања и сарадње Српске и Русије, истакао је градоначелник Приједора Слободан Јавор.

– Ми смо поносни на пут Републике Српске, упркос свим притисцима, руководство на челу са предсједником Додиком никада неће поклекнути и допустити увођење санкција Русији од стране БиХ – истакао је Јавор.

Додаје да је чврсто опредјељење Републике Српске да истраје на овом путу и пријатељске релације са Русијом и предсједником Путином, сметају сарајевској политици, појединим западним амбасадама и нелегалном Шмиту.

– То нас не брине, јер пут који они заговарају одавно је показао стварне намјере у којим нема нимало разумијевања за Републику Српску и српски народ. Званичан састанак два предсједника, за који се каже да је историјски, продубљује досадашње и отвара нове сарадње, у времену када се глобално и на свјетској политичкој сцени дешавају тектонске промјене. То је за српски народ од великог значаја, нарочито у сегменту билатералних односа између двије земље у различитим правцима – напомиње Јавор.

Како Јавор наводи, Република Српска је од потписа Дејтонског мировног споразума до данас, тренутно под највећим притисцима одређених амбасада и странаца, али слиједећи политички пут предсједника Додика, опредјељење Српске и њеног народа је јасно, а састанак двојице лидера само је још једна потврда томе.

Архива