Додик: Велики успјех Србије у Савјету безбједности

09.02.2024 Актуелно

Предсједник Србије Александар Вучић је постигао је велики успјех доласком до Савјета безбједности и до прилике да се изнесу ставови Србије по питању Космета, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да су ставови Србији конкретнији и јаснији него икада до сада.

–  Видјели смо Албина Куртија који је покушавао да камуфлира ствари под неке универзалне вриједности, попут људских права, које у посљедњих неколико година нико више озбиљно не доживљава. Његове флоскуле су пропале, јер је јасно свима да врши насиље над Србима како би их протјерао са Космета, и свијет то мора да разумије и учини нешто по том питању – поручио је Додик.

Додик наглашава да је за очекивати да насиље над Србима стане, а да Србија мора да води рачуна о миру и стабилности и ономе за што се опредијелила, а то је да су Косово и Метохија саставни дио Србије. 

– И ми у Републици Српској рачунамо да ставови које је Србија износила у својим статегијама, програмима у говоре о томе да у екстремним околностима угрожавња нашег народа било гдје, да је Србија спремна да се ангажује, а то смо видјели и у говору и одлучности Вучића – додао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је у овом тренутку вјеровати Американцима и Британцима лош посао.

Архива