Додик честитао Дан бораца „Вуковима с Вучијака“

14.02.2024 Актуелно

Предсједник Републике Српске честитао је Дан бораца Републике Српске припадницима легендарне јединице „Вукова са Вучијака“ која је оставила неизбрисив траг у историји српског народа и Републике Српске.

– Обраћам вам се данас – 14. фебруара са дубоким поштовањем и с поносом у срцу, дана када се обиљежава Дан бораца Републике Српске и дана када се са посебним поштовањем сјећамо команданта „Вукова са Вучијака“ пуковника Вељка Миланковића, који је преминуо баш на овај датум прије 31 годину. Нека његово и ваше херојство и чојство буде свјетлост која нас води путем слободе и правде – навео је Додик у честитки.

Предсједник Српске истакао је да су кроз борбу и жртву, командант Миланковић и „Вукови“ показали јунаштво и оданост и постали симбол српског националног поноса.

– Сваки ваш корак и сваки подвиг подсјећа на нашу обавезу да чувамо слободу и независност Републике Српске – истакао је Додик.

Он је навео да ову прилику користи да им пожели много личне и породичне среће и да се Република Српска развија, да је сви заједно чувамо за будуће генерације.

У Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а 23.752 су положила животе за Српску.

Архива