Цвијановић честитала Вучићу Дан државности Србије

14.02.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је Дан државности, Сретење, предсједнику Србије Александру Вучићу, истакавши увјерење да ће свеукупни односи Србије и Српске, братске и институционалне везе, у будућности бити још свеобухватније и садржајније.

– Поводом Дана државности и уставности Србије, Сретења, задовољство ми је да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке и најљепше жеље за даљи напредак и свеукупни просперитет – навела је Цвијановићева у честитки упућеној Дана државности Србије.

Она је истакла да се свједочи да је Србија, предвођена Вучићевом одговорном и озбиљном политиком која је фокусирана на очување мира, стабилности и регионалну сарадњу, данас апсолутни економски лидер на западном Балкану, на шта су и у Републици Српској изузетно поносни.

– Поносни смо и на наше снажне и нераскидиве везе, као и на чињеницу да Србија и Српска данас имају најбољи могући облик сарадње на свим пољима, те користим ову прилику да Вам изразим захвалност за сву несебичну подршку и помоћ али и за разумијевање нашег положаја и изазова са којима се суочавамо – рекла је Цвијановићева.

Она је чврсто увјерена да ће свеукупни односи, братске и институционалне везе, у будућности бити још свеобухватније и садржајније, а на добробит и задовољство свих грађана.

– Још једном Вам поштовани предсједниче упућујем срдачне честитке поводом националног празника, те Вас молим да примите изразе мог најдубљег уважавања – наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Србија 15. фебруара обиљежава Сретење – Дан државности, у знак сјећања на 15. фебруар 1804. године, када је подигнут Први српски устанак под вођством вожда Карађорђа и када је 1835. године донесен Сретењски устав, први модерни Устав Србије.

Архива