Цвијановић честитала Дан бораца и Првог српског устанка

13.02.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је обиљежавање Дана бораца и Првог српског устанка прилика да се с посебним пијететом, поштовањем и захвалношћу сјетимо свих хероја који су кроз историју бранили своја вјековна огњишта, како би опстали и остали.

– Тако је било и у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату, када су сви до једног и борци и комаданти, вођени идеалима слободе, правде и равноправности, одлучно и храбро стали у одбрану свог народа, националног идентитета и Републике Српске – нагласила је Цвијановић, честитајући свим борцима Републике Српске Дан бораца и Првог српског устанка.

Цвијановић је навела да су на том ослободилачком и слободарском путу многи српски јунаци дали највредније што су имали – животе и дијелове тијела.

– Њихова несебична жртва трајно нас обавезује да бранимо и јачамо највећу тековину Одбрамбено-отаџбинског рата и светињу, Републику Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима обезбиједимо што бољи статус у друштву. У увјерењу да ћемо, окупљени око Републике Српске и њених интереса, бити јединствени, честитам вам овај велики дан – наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Архива