Митровић: Не судите Српској!

15.01.2024 Актуелно

Ако би Република Српска прихватила неуставне одлуке било кога, па и срамотног Уставног суда БиХ, онда би постала само празна љуштура, сматра правник Славко Митровић.

– Било би – ево вам ништа и чувајте то добро – навео је Митровић и поручио – „неће моћи“.

Он је истакао да је сада намјера странаца и политичког Сарајева да отму сву имовину Републици Српској.

Митровић је нагласио за „Глас Српске“ да зато Уставни суд БиХ доноси одлуке по којима пољопривредно земљиште, шуме, воде, а ускоро школе, болнице, путеви и мостови, водоводи, музеји, позоришта и све друго припада БиХ.

Као да, навео је Митровић, није било одлуке о имовини Српске тог истог суда 2011. године по апелацији Алије Изетбеговића.

Према његовом мишљењу, Суд и Тужилаштво, као наметнуто правосуђе на нивоу БиХ, није ни цијењено нити поштовано, баш онако како су и заслужили.

– Тако је од његовог настанка, од `родитељског гријеха` Волфганга Петрича, високог представника који је крајем 2000. године смислио како да дода још један инструмент неправној, неуставној ревизији Дејтонског споразума и његовог Анекса четири – Устава БиХ – навео је Митровић.

Он је подсјетио да опозиција у Републици Српској није крила да навија за Кристијана Шмита, а у томе је предњачио ПДП.

– Када је кренуо процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора `Службеног гласника` Милоша Лукића, на основу одлуке нелегалног самозванца Шмита, а не Кривичног закона БиХ, настављена су мрзилачка булажњења опозиције у Републици Српској – рекао је Митровић. 

Архива