Ковачевић: 9. јануар – заједнички матични број сваког човјека Републике Српске

03.01.2024 Актуелно

Када је Уставни суд БиХ доносио срамну одлуку о оспоравању датума обиљежавања Дана Републике Српске, девет судија је одлучивало о судбини 9. јануара – симболично, оцијенио је делегат у Клубу Срба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

– Одлуку су, као и увијек када доносе одлуке против Републике Српске и против Устава БиХ, донијели уз помоћ страних судија и прегласавањем судија из Републике Српске. Данас у Уставном суду БиХ има само шест судија. Легитимитет самог суда је крајње упитан – указао је Ковачевић.

С друге стране, навео је он, Република Српска ће овог 9. јануара величанственије и достојанственије него икада, обиљежити Дан Републике.

– Народ који ће широм Републике поносно славити најбоље говори о легитимитету. Ово је директан и најбољи примјер тачности наше тезе да ће сви који раде на урушавању Републике Српске као резултат увијек добити само још урушенију БиХ. Зато што је 9. јануар заједнички матични број сваког човјека Републике Српске! Живјела Република Српска, симбол слободе! – написао је Ковачевић на друштвеним мрежама.

Архива