Цвијановић: Српска свим народима у БиХ жели мир и стабилност

12.01.2024 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да су празници вријеме када се шаљу поруке мира и стабилности, што Република Српска жели свим народима у БиХ.

На божићном пријему у касарни „Козара“ у Бањалуци Цвијановић је истакла да је задовољна сарадњом коју представници Срба у Оружаним снагама БиХ имају са Предсједништвом БиХ, али и са институцијама Републике Српске.

– То и јесте њихова база, а само дјеловање у оквиру Оружаних снага БиХ захтијева пуно тактике и умијећа да се направе избалансирани и добри односи – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да Срби никада нису били ти који су реметили оно што у систему одбране треба његовати као стварни оперативни живот.

– Наша порука је да то не треба дозволити ни другима. Ако је нешто заједничко, онда је заједничко – истакла је Цвијановић.

У касарни „Козара“ у Бањалуци данас је уприличен пријем поводом православног Божића којем присуствују и предсједник Републике Српске Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, представници Српске у заједничким институцијама БиХ, представници републичких организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, локалних заједница и републичких установа, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, те војни аташеи Русије и Кине.

Пријем су организовали замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић и Канцеларија православног душебрижништва тог министарства, те Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук.

Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук постројен је дочекао званичнике Републике Српске.

Прије пријема и свечане трпезе, у Цркви Светих новомученика јасеновачких у касарни „Козара“ Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.

Архива