Ковачевић: ПИК – самопроглашена неформална група за оцрњивање Српске

06.12.2023 Актуелно

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је Срни поводом коминикеа Савјета за спровођење мира да у Дејтонском споразуму не постоји никакав ПИК, „нити треф и херц“, него да је ту ријеч о самопроглашеној неформалној групи за оцрњивање и блаћење Републике Српске.

Ковачевић је истакао да у свакој реченици коминикеа ПИК-а испливава мржња према Републици Српској.

– Кажу да Српска напада и угрожава уставни поредак у БиХ, а све што Република Српска ради јесте демократска, мирна и институционална борба управо за очување и заштиту уставног поретка у БиХ, али уставног поретка у којем не постоји никакав високи представник, ни прави нити лажни јер га у Уставу БиХ нема, као и уставног поретка у којем не постоји никакав ни ПИК ни треф нити херц јер у Уставу БиХ таквих организација нема – нагласио је Ковачевић, који је и делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Исто тако у коминикеу кажу да Република Српска погрешно разумије, како они кажу, међуентитетску границу, међутим, нагласио је Ковачевић, у Дејтонском споразуму јасно пише – граница између ентитета.

Према његовим ријечима, посебно забрињава да у том пљувању, блаћењу и оцрњивању Републике Српске учествују и политички представници из Републике Српске, додуше ванпарламентарни.

– Јако је лоша порука за све грађане Српске да у таквим саопштењима која су, уствари, ништа друго осим пљување по Републици Српској, учествује неко ко се представља да је предсједник једне политичке странке из Српскем а то је Јелена Тривић. То итекако забрињава – рекао је Ковачевић.

Архива