Додик: Само у уставној БиХ Република Српска има своје мјесто

29.12.2023 Актуелно

Само у уставној БиХ Република Српска има своје мјесто и то мјесто ми желимо да рехабилитујемо, поручио је за РТРС предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Како ће се процеси након тога одвијати видјећемо. Ништа нећемо да радимо што би било нека врста насиља, поготово не антиуставно. Ми ћемо радити уставне активности – рекао је Додик.

Додик је навео да се неће толерисати жеља да се одузме имовина Републици Српској и да се та имовина постави на ниво БиХ.

– Ми смо рекли да је то линија. Разговарао сам са неким опозиционим првацима и они такође мисле да је то моменат у коме Република Српска мора да врати самосталност онако како је то предвиђено  Дејтонским мировним споразумом – поручио је Додик.

Додик наводи да ће донијети одлуку о самосталности Републике Српске у оквиру Дејтонског мировног споразума и елиминисати све што је донесено у претходних 25 година, те да ће како каже одбацити сва та вануставна рјешења.

– Донијећемо кључно питање да Суд и Тужилаштво БиХ не могу да дјелују на простору Републике Српске јер нису уставна – рекао је Додик.

Архива