Додик најавио посјету Бјелорусији

17.12.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће ускоро посјетити Бјелорусију, оцијенивши да је ситуација у тој земљи слична као у Српској када је ријеч о притисцима са Запада.

– Чувајте свог предсједника и своју слободу, свој суверенитет. Ако то изгубите, изгубићете себе. А бјелоруски народ је слободан народ и за то вриједи платити. Слобода је важнија од свега. Бјелорусија, Русија, Република Српска, мир свима нама – поручио је Додик у интервју за телевизију РТР-Белорусија,

Рекао да му је стало до мишљења људи са којима се свакодневно среће.

– Који су захвални за политику коју води, а не до мишљења неких бирократа из Брисела и далеке Америке, који немају везе са стварношћу, који живе у другом координатном систем и угрожавају постојање Републике Српске. Сличну ситуацију видимо и код вас – рекао је Додик.

Нагласио да је дужност предсједника да поштује мишљење и вољу свог народа, а не да се обазире на личну удобност, те да зато западни притисци и санкције не могу утицати ни на шта.

Према његовим ријечима, цијели православни свијет данас је на мети колективног Запада, Европа је данас све више под контролом САД, слиједи искључиво команде Запада, нема суверене воље земаља ЕУ.

Предсједник Српске је оцијенио да Запад који данас представља САД чини све да одвоји Европу од Русије, јер су Европа са својим технологијама, знањем и Русија, односно Исток, са својим ресурсима опасни за Америку.

Архива