Додик: Мијатовић покушава да нам оспори право да се осјећамо као Срби

18.12.2023 Актуелно

Министар развоја и предузетништва ФБиХ Војин Мијатовић покушава да нам оспори право да се осјећамо као Срби. Он се може осјећати како год хоће и да се сврста у било коју категорију, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик реагујући на Мијатовићеву изјаву да народ из Српске „џаба гласа у Србији и да ће увијек бити Босанци“.

– Политичком сценом БиХ протутњало је много будала, али апсолутни побједник у тој категорији је Војин Мијатовић. Човјек с кризом идентитета и продана душа, која свој неморал жели да наметне свима, али на толико тужан начин да је већ свима постао смијешан – написао је Додик на друштвеним мрежама.

Додик наводи да је тврдња о Босанцима историјски истрошена фраза још од Калаја, и да је Мијатовић, колико год тежио да буде Босанац, само производ неуспјелог етноинжeњеринга.

– Танка је линија између тога да се разлучи шта Војин заправо жели да докаже више, да је Босанац или да није Србин. И у том свом доказивању, он је агресиван, циничан и гласан и све то само да сакрије да су и Срби и Бошњаци схватили да он идентитетски није ништа, него само још један издајник – навео је Додик.

Како Додик истиче, Мијатовић је класични примјер потурице и проданих Срба, којих је кроз историју било.

– Одмах по паду под Турке, било је оних који су промијенили вјеру. Кад су дошли Аустроугари, њима су служили. Кад су стигле усташе, с њима су сарађивали. Као што то ради Војин. Срећа, било их је мало и увијек су били изузетак у нашем народу. Баш као што је и Војин – закључио је предсједник Српске.

Подсјећамо, Мијатовић је рекао да нема право да гласањем на изборима људима у Србији одређује судбину.

Архива