Додик: Безуспјешни покушаји свргавања са власти СНСД и мене

18.12.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на страним амбасадорима да покушавају да свргну са власти њега и СНСД-а, али да ће странка показати да су ти покушаји безуспјешни.

– Покушавају то стално, радили су то и на прошлим изборима и раније. То је вјероватно схватио /амбасадор САД у БиХ/ Мајкл Марфи – рекао је Додик коментаришући тврдње појединих медија да се лидери опозиције из Српске састају са амбасадорима у БиХ и добијају информације да је, након лидера СДА Бакира Изетбеговића, он на реду да буде склоњен са политичке сцене.

Додик је истакао да су „сада остали на јаловој тврдњи да су посљедњи избори били овакви или онакви“.

– Као што се зна у Централној изборној комисији били су људи из СДС-а и ПДП-а. Сада су се дрзнулу да нешто оспоравају и то је све у сфери спекулација. Све знамо и ништа није ново, односно да опозиција ради ово што ради и да амбасадори покушавају 20 година да разбију СНСД и нађу људе који би изашли из странке и изазвали проблем – рекао је Додик.

Говорећи о Уставном суду БиХ, Додик је рекао да да неће бити европског пута БиХ уколико не буде редефинисан овај суд.

Он је истакао да Уставни суд БиХ не може да функционисати на постојећи начин и да мора да буде у интересу свих, а не само оних који желе да сруше Репулику Српску.

Поручио је да је то инквизицијски суд и да је јасно зашто странци, прије свега амерички амбасадор и неки други из Европе, желе да га очувају.

– Циљ им је да настави да ради оно што је радио Педи Ешдаун, а то је да се врши дисквалификација Устава што није улога овога суда – рекао је Додик.

Он је истакао да је Уставни суд БиХ приоритет свих рјешења и да нема ни БиХ ако нема договора.

Архива