Цвијановић: Побједа листе „Србија не сме да стане“ – потврда одговорне политике мира и стабилности

18.12.2023 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је предсједнику Републике Србије Александру Вучићу и предсједнику Српске напредне странке Милошу Вучевићу побједу на парламентарним изборима у Србији, истичући да је то потврда одговорне политике мира и стабилности.

– Примите срдачне честитке поводом убједљиве побједе коју је Српска напредна странка и листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ забиљежила на слободним и демократским изборима. Повјерење које су грађани указали потврда је исправне и одговорне политике мира и стабилности, с циљем економског просперитета и унапређења односа у цијелом региону – истакла је Цвијановић.

Она је нагласила да Република Српска у развијеној, привредно снажној и просперитетној Србији види најснажнији ослонац.

– Поносни смо на снагу Србије, као и на укупне односе који су одраз заједништва и разумијевања, а посебно на наше братске везе и никада бољу, садржајнију и конкретнију сарадњу. Уз жеље да својом мудром и сувереном политиком, која је вриједна сваког поштовања, наставите да доприносите напретку и благостању Србије и српског народа у цјелини, срдачно Вас поздрављам – наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

На основу гласова пребројаних на 7.725 од укупно 8.273 бирачких мјеста, листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ освојила је на парламентарним изборима 47,04 одсто гласова, а другопласирана листа „Србија против насиља“ 22,14 одсто гласова, објављено је јутрос на сајту Републичке изборне комисије.

Листа „Ивица Дачић – премијер Србије“ освојила је 6,63 одсто гласова, коалиција „Нада“ 4,92 одсто, а листа „Бранимир Несторовић `Ми – Глас из народа`“ 4,66 одсто гласова.

Архива