Вулић: Плаћеним монологом Продановић се разоткрио – за кога ради и ко му је налогодовац

01.11.2023 Актуелно

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је да се у СНСД-у, иако се знало, никада није наглас говорило да је Лазар Продановић од оних који су стално на линији са странцима, а што је и сам доказао када је у мају примио освједоченог србомрсца Мајкла Марфија, истог оног који је наредио ликвидацију Милорада Додика, човјека који је Продановићу све дао и указао му максимално повјерење.

– Не само Милорад Додик, већ и многи од нас у СНСД-у знају ко су они који сједе у нашим редовима, а на сталној су вези са страним амбасадорима, па чак и на њиховим платним списковима. Откриће се све, неки сами себе, као што је то учинио Продановић, неке ће открити вријеме, а неке, открићемо ми – истакла је Вулићева за Срну.

Она је подсјетила да се Продановић још у мају сам разоткрио за кога ради и чије налоге извршаве када је у Братунцу примио највећег србомрсца Марфија, који предано ради на уништењу Републике Српске и стварању унитарне БиХ.

Још тада се знало, додала је Вулићева, да ће ускоро наступити расплет и да ће Продановић до краја бити огољен, јер задаци и налози које испостављају амбасаде морају се извршавати у тачно задато вријеме, па одатле и добро плаћени монолог „поштеног“ доктора Лазара на сједници Скупштине општине Братунац.

– Докторе Продановићу, када је била лансирана измишљена афера ‘Кисеоник’, лично сам Вас питала зашто ћутите када знате да Александар Золак лаже и измишља, што је истрага и показала, и то у вријеме страшне пандемије када су се наши љекари и сви здравствени радници борили за животе људи. Тада сте били члан Стручног савјета Агенције за лијекове и само сте ћутали. Да ли Вас је данас бар мало срамота, ако ништа као љекара!? – упитала је Вулићева.

Она је упитала Продановића и да ли га је срамота колико је мандата био посланик и колико пута је био кандидат за разне позиције, захваљујући никоме другом него СНСД-у и Милораду Додику.

– Сложићу се са Вама да у СНСД има корова, као и у свакој партији, али ако имате бар мало храбрости, реците онда отворено ко су ти ‘мафијаши’ и ко то Вас уцјењује? Будите до краја ‘искрени’, ако сте већ наједном постали ‘храбри’. Да ли је могуће да не вјерујете у заштиту припадника МУП-а Републике Српске или не смијете да признате да сте послушник свог налогодавца Мајкла Марфија!? Шта Вам још треба у тим годинама што Вам Марфи може дати, када сте све добили од СНСД-а? Да ли желите да градите још неку приватну клинику? – упитала је Вулићева.

Она је навела да њена и млађе генерација имају пуно право да се љуте јер свака кандидатура Лазара Продановића, политички активног само за свој џеп, једна је пропуштена прилика за младе људе, одане партији и идеологији СНСД-а.

– Док су такви попут Вас, а има их још у СНСД-у, заузимали позиције у посланичким клупама, а са друге стране под плаштом партије и кријући се иза имена Милорада Додика разним издајама стицали милионе и обезбјеђивали себе, своју дјецу и унучад, ми смо на терену радили. Данас се питам колико сте пута заузели позицију неког младог човјека који је себе давао партији док сте Ви прелазили из фотеље у фотељу и пунили своје џепове, а да нисте ни прстом мрднули за СНСД, за Републику Српску, за српски народ – рекла је Вулићева.

Она је нагласила да је – извини – најмање што Продановић треба да каже Милораду Додику, јер доброта предсједника СНСД-а је такве незахвалнике какав је Лазар Продановић одржала све ове године на политичкој сцени.

– Без потписа Милорада Додика на гласачком листу и СНСД-овог слогана, Продановић не би био изабран ни за члана мјесне заједнице. Сваки глас који је добио, није резултат његовог рада и труда, већ СНСД-а и имена Милорада Додика који стоји иза свих нас. Једино што могу најискреније рећи Лазару Продановићу да га жалим када се довео до тога да ради по налогу Мајкла Марфија. Иако је истина све што сам рекла и стојим иза тога, извинићу се Продановићу кад скупи храбрости и заврши причу коју је почео. Нека буде мушко и иде до краја, па јавно каже ко су ‘мафијаши’ у СНСД, а ја ћу ко је у ствари Лазар Продановић – истакла је Вулићева.

Архива