Вишковић: Бројни инвеститори заинтересовани за улагања у Српску

27.11.2023 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су се Влади јавили бројни инвеститори заинтересовани за улагања у Српску.

Вишковић је навео да се Српска не може мјерити са економски развијеним земљама и платама које радници тамо имају, али да је њена предност у томе што има квалификовану радну снагу.

– Наши људи су се показали као најбољи радници, а уз то имамо и добар географски положај, те бројне пореске олакшице и друге мјере, због чега су нам се већ јавили бројни инвеститори заинтересовани за улагања на овим просторима – рекао је Вишковић за Телевизију „Уна“.

Он је нагласио да су то све активности које се предузимају како би се смањио број лица који одлазе са ових простора у иностранство, те напоменуо да се миграције дешавају и у земљама Европе и цијелог свијета, али не само у Српској.

Вишковић је додао да је Република Српска показала стабилност и одлучност да направи амбијент повољан за инвестирање, али да проблем прави ниво БиХ и нестабилна политичка ситуација на том нивоу.

Указао је да власт у Српској чини све како би биле повећане плате, те истакао да је то дуготрајан и захтјеван процес.

– То није процес који можете завршити преко ноћи или у кратком периоду, потребно је направити и претпоставке за то, што смо у протеклом периоду и чинили, те смо креирали многе мјере које ће привући стране инвеститоре да отворе овдје погоне и запосле наше људе – рекао је Вишковић.

Архива