Новаковић Бурсаћ: У ФБиХ влада масовна антируска хистерија

28.11.2023 Актуелно

У ФБиХ влада масовна антируска хистерија, рекла је Сњежана Новаковић Бурсаћ, делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ коментаришући тврдње министра одбране Зукана Хелеза да се код Рогатице обучавају руско-српске паравојне формације.

– Наравно да је на ту хистерију реаговала Република Српска, и по Уставу, али и по универзалном смислу правде који је на нашој страни – наглашава Новаковић Бурсаћ гостујући у нашем Јутарњем програму. 

Она истиче да је Зукан Хелез незналица, који је ишао брутално али у доброј медијској припреми.

– Није свеједно када нешто износи министар одбране, а њему је то сервирано да изјави нешто бомбастично, очекујући реакције прије свега међународног фактора. Вијести се брзо пласирају, трају кратко, али могу да послуже као упаљач за неке циљеве – истакла је Новаковић Бурсаћ. 

Наглашава да бошњачки политичари у Сарајеву врше опструкције у законским процедурама јер желе да задрже руководеће позиције на заједничким позицијама, и да ће урадити све да спријече долазак Срба.

Коментарисала је и именовање Гојка Кнежевић за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

– Сједница је без потребе трајала пет сати. Свако именовање на позицију за коју бошњачка страна сматра да су њихове, имате неку врсту рововске борбе. Под притиском аргумената, након неколико сати трајања сједнице и неколико пауза донијета је одлука. Много је нелогичности у процедурама. Борба је, али све вам је тако у Сарајеву – поручила је Новаковић Бурсаћ.

Архива