Кошарац: БиХ никада неће признати тзв. Косово, док постоје структуре окупљене око Додика

29.11.2023 Актуелно

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да је завидан ниво јединства политичких руководстава Србије и Републике Српске, те да БиХ никада неће признати тзв. Косово, док су у органима БиХ структуре окупљене око предсједника Српске Милорада Додика.

– Добро је познато да БиХ никада неће признати тзв. Косово док год српски представници из Републике Српске из ове структуре окупљене око предсједника Српске Додика сједе у институцијама БиХ. То се никада неће десити. Ми и у неким другим глобалним кретањима пратимо једни друге – рекао је Кошарац новинарима у Београду, гдје је учествовао на Београдском економском форуму.

Када је у питању економска сарадња, Кошарац је рекао да је видљиво да Српска има подршку руководства Србије у многим пројектима.

– Видљиво је да Српска на адекватан начин прати политичка кретања у Србији и све оно што се тиче Србије – рекао је Кошарац, додајући да завидан ниво јединства политичких руководстава двије републике даје снагу и Србији и Српској.

Када је у питању спољнотрговинска размјена, Кошарац је напоменуо да је Србија један од важних партнера БиХ и Српској.

– Добро је познато да имамо неколико важних заједничких пројеката у области енергетике, да желимо да афирмишемо и друге пројекте. Једноставно, могу да кажем да из аспекта укупних односа Србије и Републике Српске, то може бити само уџбеничких примјер како и на који начин могу да сарађују двије државе – рекао је Кошарац.

Архива